Διαχείριση Καταστήματος

Χρήση domain

Μπορείτε να αλλάξετε το domain name (“mystorename”.yuv.gr) του eshop  σας εφόσον έχετε καταχωρίσει το δικό σας domain. Για παράδειγμα εάν το eshop σας στο yuv έχει την διεύθυνση bestshoes.yuv.gr και θέλετε να το αντικαταστήσετε με (domain) www.bestshoes.gr τότε ενημερώστε τον παροχέα σας για «νέο cname με host www.bestshoes.gr  που να δείχνει στο bestshoes.yuv.g». Η διαδικασία είναι δωρεάν εφόσον έχετε αγοράσει το domain. Εάν έχετε είδη domain και site τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό subdomain, shop.bestshoes.gr. Έπειτα δημιουργείστε έναν σύνδεσμο από το κεντρικό site στο eshop σας, και το αντίστροφο.

Εφόσον δημιουργήσετε το cname, ενημερώστε το κατάστημα σας για την αλλαγή πατώντας «Κατάστημα από το περιβάλλον διαχείρισης, και έπειτα συμπληρώστε το πεδίο Domain με το όνομα του domain που έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε.  Θα χρειαστεί έως και μία μέρα για να ενεργοποιηθούν οι αλλαγές στο domain σας, εάν δεν έχουν ενεργοποιηθεί  παρακαλούμε επικοινωνήστε με το support at yuv.gr

Για προχωρημένους

Cname Record

Host Points to TTL
myshop.mydomain.gr {yourstore}.yuv.gr Provider default

 

Εάν δεν υποστηρίζεται cname από τον παροχέα σας,  τότε μπορείτε να δημιουργήσετε A record που να δείχνει στην ip 104.47.153.204.

A Record

Host Points to TTL
myshop.mydomain.gr 104.47.153.204 Provider default

 

Subdomain δημιουργημένα από περιβάλλον plesk δεν δουλεύουν στην πλειοψηφία των παροχέων hosting. Σε αυτήν την περίπτωση επικοινωνήστε με τον παροχέα του domain σας για δημιουργία νέων records.

To yuv δεν υποστηρίζει wildcards!

Links και SEO protection

Όταν αναβαθμίσετε το domain του eshop σας τότε δημιουργούνται αυτόματα ανακατεύθυνσης (redirect permanent) προς το καινούργιο σας domain.  Για παράδειγμα εάν στο google ή στο facebook υπάρχει ένα link προς το παλιό σας domain π.χ. http://bestshoes.yuv.gr/collections/nike-air τότε η διεύθυνση στον browser θα αλλάξει αυτόματα σε http://www.bestshoes.gr/collections/nike-air έτσι αποτρέπεται το διπλό περιεχόμενο, το οποίο είναι καλή πρακτική SEO, και οι επισκέπτες σας από social media δεν θα μπαίνουν σε 2 διαφορετικά domain.