Διαχείριση Καταστήματος

Οδηγίες Facebook eshop app

Οι επισκέπτες της σελίδας σας στο facebook έχουν την δυνατότητα να δούνε κατηγοριοποιημένα τα προϊόντα σας πατώντας το eshop tab του yuv στην σελίδα σας. Για καλύτερη οικειότητα του επισκέπτη με το app έχουν χρησιμοποιηθεί χρώματα και κουμπιά παρόμοια με του facebook, έτσι ο επισκέπτης νιώθει ότι δεν βρίσκεται σε εξωγήινο (spam)περιβάλλων κάτι που τον κάνει να εξερευνήσει περισσότερο τα προϊόντα του eshop.

Τα προϊόντα που εμφανίζονται στο facebook μόλις ο χρήσης κάνει click στο tab eshop είναι της κατηγορίας frontpage του καταστήματος. Μπορείτε να αλλάξετε την ταξινόμηση από τις ρυθμίσεις κατηγορίας frontpage, αναλόγως ποια προϊόντα θέλετε να δείξετε πρώτα. Αφού ο επισκέπτης δει το προϊόν που τον ενδιαφέρει, πατάει το κουμπί αγορά όπου μεταφέρετε στο eshop σας για να επιλέξει παραλλαγές προϊόντος (εάν υπάρχουν) και να προχωρήσει στο checkout.

Οι κατηγορίες που εμφανίζονται στο dropdown είναι οι όλες κατηγορίες του καταστήματος, για να αποκρύψετε μια κατηγορία στο facebook, θέστε την επιλογή "ειδική κατηγορία" σε Ναι στην επεξεργασία κατηγορίας από την διαχείριση του καταστήματός.

Αλλαγή εικονιδίου yuv

Μέσα από την σελίδα σας στο facebook μπορείτε να αλλάξετε το εικονίδιο yuv με μια δικιά σας εικόνα ή λογότυπο. Αυτό γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις του του app πατώντας Ρυθμίσεις -> Εφαρμογές -> Yuv -> Ρυθμίσεις εφαρμογής.

Προτιμήστε κάτι που να παραπέμπει σε  eshop (τσάντα, καλάθι, καρότσι).

Stuff for geeks

Για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με facebook apps, η αρχή λειτουργίας είναι πολύ εύκολη. Είναι μια απλή σελίδα HTML την οποία εμφανίζει το facebook μέσω iframe. Στο yuv μπορείτε να αλλάξετε τον κώδικα html κάνοντας αίτηση. Το προσωπικό του yuv θα εγκαταστήσει το facebook template στο εικαστικό σας θέμα, όπου θα μπορείτε να το επεξεργαστείτε μέσω του HTML editor. Από εκεί μπορείτε να εισάγεται επιπλέον banner, javascript ή ότι άλλο θέλετε.

Το default facebook app template του yuv είναι γραμμένο με Open source βιβλιοθήκες οι οποίες είναι handlebars, knockout και φυσικά jquery. Όλες οι αιτήσεις στον server γίνονται μέσω Ajax όπου επιστρέφονται τα αντικείμενα σε μορφή json και γίνονται render με handlebars.