Συχνές Ερωτήσεις

Eshop έτοιμο μόνο με μια εγγραφή; Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο;
Ναι, αφού εγγραφείτε το κατάστημά σας είναι έτοιμο προς χρήση. Εάν θέλετε να δέχεστε πληρωμές με πιστωτική κάρτα στο κατάστημα σας πρέπει να κάνετε αίτηση σε τράπεζα για πληρωμές online. Τα στοιχεία που θα σας δώσουν τα εισάγετε στο περιβάλλον διαχείρισης του καταστήματος σας, και είστε έτοιμος για πωλήσεις. Εναλλακτικά εάν έχετε ήδη πιστωτική κάρτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε paypal business το οποίο είναι δωρεάν.

Τι χρειάζεται για να ανοίξω eshop;

Η Ελληνική νομοθεσία επιβάλει την έκδοση παραστατικού για επικείμενη πώληση. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε κάποιον λογιστή/φοροτεχνικό.
Πόσο θα μου στοιχίσει;
Για το κόστος φιλοξενείας δείτε εδώ. Περαιτέρω, ίσως χρειαστείτε γραφίστα για την δημιουργία των banner/λογότυπο. Εάν θελήσετε δικό σας εικαστικό θέμα (σχέδιο eshop), τότε το κόστος κυμαίνεται απο 700 εως 2000 ευρώ, αναλόγως με τις ανάγκες σας.
Παρόλα αυτά, εάν έχετε γνώσεις HTML/CSS/Javascript τότε μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο εικαστικό σας θέμα χωρίς χρήση προγραμματιστή.
Έχω ήδη ένα eshop στο yuv, μπορώ να ανοίξω και δεύτερο;
Ναι, πρέπει να κάνετε εγγραφή χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία και email. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε υπηρεσίες του yuv με χρέωση, τα site σας χρεώνονται ξεχωριστά σε κοινό λογαριασμό.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω δικό μου domain;
Ναι μπορείτε και συνιστάται. Ένα domain βοηθάει στο branding του καταστήματος και αυξάνει την ορατότητα του site σας στις μηχανές αναζήτησης.
Έχω ήδη domain (www.mydomain.gr), μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στο eshop;
Ναι μπορείτε δημιουργώντας subdomain π.χ. shop.mydomain.gr το οποίο πρέπει να δείχνει στο yuv.gr. Έπειτα δημιουργείστε ένα link από το site σας στο subdomain και το ανάποδο. Για οποιαδήποτε απορία εποικηνωνήστε μαζί μας.
Πρέπει να ξέρω προγραμματισμό για να αλλάξω σχέδιο στο κατάστημά μου;
Όχι! Το yuv παρέχει έτοιμα θέματα για να χρησιμοποιήσετε στο κατάστημά σας. Μπορείτε να παραμετροποιείτε το σχέδιο με ευκολία μέσω της διαχείρισης του καταστήματός σας.
Είμαι web designer μπορώ να χρησιμοποιήσω δικό μου σχέδιο;
Ναι! Δεν υπάρχουν περιορισμοί σε HTML CSS και javascript. Το yuv χρησιμοποιεί τα πλέον δημοφιλή Liquid και Razor. Το liquid είναι εύκολο στην μάθηση, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από Web Designers, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού. Το razor template engine έχει την ευέλικτη σύνταξη Razor View Engine της Microsoft, και απευθύνεται σε σχεδιαστές που έχουν ηδη γνώση πάνω σε Razor.
Θέλω εξειδικευμένο εικαστικό θέμα, μπορώ να προσλάβω κάποιον τρίτο;
Βεβαίως! Το κατάστημα είναι δικό σας, το κάνετε ό,τι θέλετε.
Μπορείτε να αναλάβετε εξολοκλήρου την κατασκευή του eshop μου;
Ναί μπορούμε. Το προσωπικό μας έχει 10ετή εμπειρία σε κατασκευές ιστοσελίδων.
Δουλεύει σε κινητό τηλέφωνο;
Το περιβάλλον διαχείρισης προς το παρόν δεν είναι συμβατό με φορητές συσκευές με οθόνες λίγων ιντζών. Όσο για το κατάστημά σας εξαρτάται από το εικαστικό θέμα που χρησιμοποιείτε.
Έχω τεχνικό πρόβλημα πως θα το λύσω;
Παρέχετε τηλεφωνική υποστήριξη καθώς και σύνδεση απομακρυσμένης βοήθειας μέσω Η/Υ.
Περισσότερες απορίες;
Ρίξτε μια ματιά στο support
yuv