Συμβουλές SEO

Βελτιστοποίηση σε μηχανές αναζήτησης η αλλιώς SEO είναι η διαδικασία όπου ο σχεδιαστής της ιστοσελίδας προσαρμόζει το περιεχόμενο έτσι ώστε να τονίζει στο Google για τι πράγμα μιλάει μία ιστοσελίδα. Φτιάξατε το eshop σας αλλά δεν εμφανίζεστε σε μηχανές αναζήτησης; Διαβάστε τα παρακάτω για να μάθετε απλές λύσης που μπορούν να βοηθήσουν να βγείτε στην επιφάνεια.

 

Backlinks

Εάν το προϊόν σας δεν είναι σπάνιο, π.χ. Φωτογραφική Μηχανή Nikon p500 τότε οι πιθανότητες να εμφανιστεί η σελίδα σας σε ψηλές θέσεις αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι ελάχιστες. Μαζί με εσάς και πιο πάνω από εσάς θα εμφανιστούν όλα τα καταστήματα που πουλάνε τη συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή και είναι χρόνια στο διαδίκτυο. Το να εμφανιστείτε στις πρώτες θέσεις είναι ειλικρινά μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει δημιουργία Backlinks. Backlinks ονομάζονται οι σύνδεσμοι τρίτων ιστοσελίδων προς την ιστοσελίδα σας. Υψηλής ποιότητας backlink είναι δύσκολο να δημιουργηθούν, και όσοι ασχολούνται με το θέμα, συχνά ζητάνε υψηλό χρηματικό ποσό για να δημιουργήσουν ποιοτικά backlinks.

O ρόλος του πόσο ποιοτικό είναι το backlink εξαρτάται από:

  • Rank (score) της σελίδας που βρίσκεται το backlink.
  • To κείμενο του συνδέσμου
  • Το περιβάλλων κείμενο που αναγράφεται ο σύνδεσμο σας.

www.yuv.gr κατασκευή eshop

Για παράδειγμα, όταν o σύνδεσμος γράφει “φωτογραφία της Λίτσας”, και η σελίδα σας έχει τίτλο Φωτογραφική μηχανή Nikon, τότε το Google δεν θα σας πάρει πολύ στα σοβαρά. Επίσης, εάν το περιβάλλων κείμενο μιλάει για καλλιέργεια πατάτας, και έχετε βάλει link για φωτογραφική μηχανή, ούτε πάλι θα σας πάρει στα σοβαρά. Από την άλλη, δημιουργώντας πολλαπλούς συνδέσμους σε πολλές σελίδες τρίτων με τίτλο “τιμή φωτογραφική μηχανή Nikon p500” και κείμενο “Οδηγός καλής φωτογραφίας» τότε έχετε γίνει πλούσιος. Stockarete όσες μηχανές Nikon μπορείτε, δεδομένου του ότι η τιμή σας είναι ανταγωνιστική!

Δεχτείτε συμβουλές από άτομα που δεν θέλουν να σας πουλήσουν

Μερικές φορές επαγγελματίες του είδους εμφανίζουν τα πράγματα πιο δύσκολα από ότι φαίνονται για να προωθήσουν της υπηρεσίες τους. Ειδικά στην Ελλάδα το φαινόμενο είναι πολύ έντονο, λόγω του ότι ο κόσμος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία όσο σε άλλα κράτη. Κάθε νέα τεχνολογία γίνεται trend μετά από 2-3 χρόνια στην Ελλάδα. Π.x.το blogging και facebook έγιναν μόδα στην Ελλάδα μετά από 3 χρόνια ύπαρξης τους σε άλλα κράτη. Πιο πολλά θα πάρετε για τεχνολογία και Internet από έναν πιτσιρικά από ότι έναν επαγγελματία πωλητή χρυσού οδηγού. Τίποτα δεν είναι μυστικό πια, ότι απορίες έχετε αναζητήστε στο Google, μετά από λίγο (ή πολύ) ψάξιμο θα πάρετε αυτό που θέλετε. Προτιμήστε τα ατομικά blog, και όχι blogs εταιριών.

Πόσο ψηλά εμφανίζεται πραγματικά στο Google το eshop σας

Τα αποτελέσματα αναζήτησης δεν είναι ίδια για όλους τους χρήστες! Ακόμα και έμπειροι χρήστες (και ειδικά πωλητές μεγάλων media εταιρειών internet) δεν γνωρίζουν ότι αποτελέσματα είναι εξατομικευμένα. Εάν μπαίνετε συχνά στο eshop σας μέσω Google, τότε το Google καταγράφει την συχνότητα που μπαίνετε στο eshop σας, και το εμφανίζει σε ψηλές θέσεις για δικιά σας ευκολία. Για να βρείτε πόσο πραγματικά σκοράρετε στο Google, όλοι οι browser διαθέτουν ένα καταπληκτικό κουμπάκι (chrome: incognito, firefox: private window,IE: InPrivate browsing) το οποίο «κρύβει» όλες τις προσωπικές πληροφορίες και ιστορικό που διαθέτει ο browser για εσάς. Δηλαδή το Google, δεν θα ξέρει ότι είστε αυτός που ψάχνει συνέχεια το ίδιο eshop, οπότε εμφανίζει τα πραγματικά αποτελέσματα, αυτά που βλέπει όλος ο κόσμος.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η χώρα που έχετε δηλώσει ότι χρησιμοποιείτε το Google. Εάν χρησιμοποιείτε το Google.com τότε μπείτε Google.gr και πατήστε Google in Ελληνικά. Έπειτα από τα εργαλεία αναζήτησης επιλέξτε «Σελίδες Γραμμένες στα Ελληνικά» ή «Σελίδες από Ελλάδα».

Εύκολο SEO: Social Media

Οι μηχανές αναζήτησης παίρνουν πολύ στα σοβαρά τα social media (facebook, twitter). Δημιουργείστε σελίδα του Eshop σας στο facebook, όπου τα links της σελίδας να αναφέρονται στο eshop σας. Κάντε post τα link των προϊόντων σας στο facebook, το yuv αναλαμβάνει να εμφανίσει την σωστή φωτογραφία και κείμενα των προϊόντων, χρησιμοποιώντας Open Graph. Και προπάντων κρατήστε το ενδιαφέρων των followers!

Εύκολο SEO 2: YouTube

Ναι, και τα video στο YouTube βοηθάνε υπερβολικά. Ένα link στην περιγραφή του video προς το eshop σας ή ενσωμάτωση video σε σελίδας σας, όχι μόνο βοηθάνε στο SEO, αλλά είναι ένας σημαντικός λόγος που ο αγοραστής θα ενδιαφερθεί για το προϊόν σας. Το 80% επισκεπτών σε μια σελίδα πατάνε να δουν τι περιέχει το video.

Top Tip:

Video με το προϊόν σας στο τίτλο εγγυάται την εμφάνιση στις πρώτες θέσεις σε μηχανές αναζήτησης. Το προϊόν ίσως εκτοξευθεί και να καταλαμβάνει πολλαπλές θέσεις στα πρώτα αποτελέσματα.

Future Proof & Page Rank

Εάν ασχοληθείτε πιο πολύ με SEO θα πάρει το μάτι σας το Page Rank, ο οποίος είναι ο πρώτος αλγόριθμος αξιολόγησης συνδέσμων που δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές του google. Από τότε όμως το Google αναβαθμίζει τους αλγορίθμους συνεχώς, κάτι που κάνει το Page Rank μια μικρή παράμετρος ανάμεσα σε χιλιάδες νέους παραμέτρους. Συνεπώς κανείς δεν ξέρει την επόμενη εξέλιξη στο SEO, το ίδιο το google συνιστά να φτιάχνετε σελίδες για ανθρώπους και όχι για μηχανές αναζήτησης. Όσο καλή και εάν είναι η σελίδα σας στο SEO, εάν δεν ενδιαφέρει άνθρωπο και είναι κακοσχεδιασμένη, σύντομα θα πέσει στα αποτελέσματα αναζήτησης

SEO στο yuv

Στο yuv κάθε εικαστικό θέμα που χρησιμοποιείτε είναι SEO ready. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με κώδικα HTML για να βελτιστοποιήσετε πιο πολύ το eshop σας στις μηχανές αναζήτησης (header tags, meta description και title). Από κει και πέρα στο χέρι σας είναι να χρησιμοποιήσετε σωστούς τίτλους στα προϊόντα και τις σελίδας του καταστήματός σας, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στα σωστά keywords που ψάχνει ο κόσμος. Το google adwords προσφέρει εργαλεία για keyword research όπου μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε δωρεάν. Επίσης χρησιμοποιήστε google trends για να δείτε τον όγκο αναζητήσεων μιας λέξεις/φράσης κλειδί. Αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας κάθε μέρα για να ερευνήσετε πως πάει το eshop στο Internet σύμφωνα με τα παραπάνω.

Για περισσότερo SEO προτείνουμε:

SEO από google
SEO από SeoMOZ


άρθρο από yuv - shop in minutes


yuv