10 Πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν πουλήσετε Online

1. Αγοράστε online!

Μάθετε πως λειτουργεί η αγορά και το Internet. Οι δικές σας απορίες είναι και οι απορίες των μελλοντικών πελατών σας, δείτε πως δουλεύουν είδη επιτυχημένα eshop.

2. Μελετήστε τον ανταγωνισμό.

Ψάξτε στο google τα προϊόντα που έχετε σκοπό να πουλήσετε, κάντε το προϊόν σας ανταγωνιστικό! Χρησιμοποιήστε μηχανές σύγκρισης τιμών όπως bestprice.gr και skroutz.gr

3. Βρείτε το κοινό σας.

Που συχνάζει; Στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχουν online κοινότητες (forum, σελίδες facebook) όπου ο καταναλωτής ψάχνει να βρει καλά προϊόντα μέσω συζητήσεων. Αυτές οι κοινότητες είναι ο καλύτερος τρόπος να αναφερθείτε σε προϊόν του καταστήματος σας

4. Μάθετε το internet και τα εργαλεία που προσφέρει.

Το internet είναι γεμάτο πληροφορία και όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για την κατασκευή eshop. Τα περισσότερα από αυτά είναι δωρεάν! Χρησιμοποιείστε εργαλεία όπως google trends και google keyword search tool για να βρείτε τι αναζητεί ο χρήστης του internet σε σχέση με τα προϊόντα σας.

5. Προσφέρετε πολλαπλούς τρόπους πληρωμής.

Ο κάθε αγοραστής έχει τις δικιές του συνήθειες. Μερικοί προτιμούν κάρτες, άλλοι κατάθεση σε τράπεζα και σχεδόν όλοι αντικαταβολή.

6. Φωτογραφία.

Καθαρές, μεγάλες, επαγγελματικές φωτογραφίες.-

7. Αναλυτικές Περιγραφές προϊόντων.

Περιγράψτε τα προϊόντα σας όσο καλύτερα γίνεται. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές.

8. Πάρτε το στα σοβαρά.

Διαφημίστε το eshop σας σε social media, forums banners κλπ. Σεβαστείτε τον πελάτη και απαντάτε στα email του σε λιγότερο από 24ης ώρες. Δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις.

9. Φήμη.

Ένας πελάτης θα φέρει και δεύτερο. Η καλή εξυπηρέτηση πελατών και αποστολές προϊόντων χωρίς προβλήματα αυξάνουν τις πωλήσεις σας. Μελετήστε τρόπους και κόστος αποστολής πριν ανοίξετε το καταστημά σας.

10. Υπομονή!

Δεν θα πάρετε παραγγελίες από την πρώτη ημέρα. Ίσως περάσουν μήνες για την πρώτη σας παραγγελία, αυτό το διάστημα συνεχίστε να δουλεύετε και να διαφημίζετε το shop σας.

Καθημερινή Ενημέρωση

H συνεχής ενημέρωση του eshop είναι σημαντική. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είνα τα blogs, και ειδικά όταν τα blogs είναι χρήσιμα όπως το να παρέχουν πληροφορίες για τα προϊόντα σας (ιδέες διακόσμησης, κάντο μόνος σου, μόδα κ.α.) κάτι που θα τον κάνει τον επισκέπτει να επιστρέφει στο blog σας. Μέσα στις σελίδες του blog μπορείτε να παρουσιάσετε νέα προϊόντα, καθώς και να κάνετε συγκεκριμένες αναφορές στα προϊόντα σας απο τα κειμενά σας. Ένα blog δεν πρέπει να χει ύφος telemarketing, πρέπει να είναι φιλικό και αναλυτικό.

Ένας άλλος κλασικός τρόπος πλέον ενημέρωσης και αύξησης επισκεψιμότητας είναι σελίδα στο facebook. Προβάλλετε τα προϊόντα του καταστήματος σας στο facebook με συνδέσμους και όχι απλό ανέβασμα φωτογραφίας.


yuv