Κατασκευή eshop μόνος

Η κατασκευή eshop δεν είναι μια πολύπλοκη διαδικασία πλέον. Μπορείς να το κάνεις μόνος σου αρκεί να υπάρχει όρεξη και διάθεση. Το internet εξελίσσεται συνεχώς, και μαζί του νέες ιδέες και λύσεις για να προωθήσετε την επιχείρηση σας. Τα εργαλεία και λύσεις που προσφέρονται κάνουν την δημιουργία και προώθηση προϊόντων μια εύκολη διαδικασία, ένα από αυτά τα εργαλεία είναι και το yuv.

Δημιουργία eshop δωρεάν, εύκολα και γρήγορα.

Στο yuv μπορείτε να δημιουργείστε το δικό σας eshop σε μερικά λεπτά. Προσφέρει ότι χρειάζεται για να ξεκινήσετε να πουλάτε online. Εφόσον κάνετε εγγραφή το κατάστημα σας είναι έτοιμο προς χρήση, παρέχεται εύκολο σε χρήση περιβάλλων διαχείρισης για το ανέβασμα προϊόντων, δημιουργία σελίδων/blog και παραμετροποίηση της εμφάνισης του site σας. Σε συνδυασμό δωρεάν εργαλείων που παρέχονται στο internet μπορείτε να δημιουργήσετε επαγγελματική εμφάνιση στο eshop σας. Ακολουθεί τα βήματα επιτυχημένων πλατφορμών εξωτερικού, αλλά είναι προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα, δεν έχετε μόνο παρά να το δοκιμάσετε! Είναι δωρεάν χωρίς καμία δέσμευση σαν να ανοίγετε ένα λογαριασμό blog ή mail.

Επεξεργασία Εικόνας, μόνος σου!

Το Άλφα και το ωμέγα για ένα προϊόν το οποίο δεν γνωρίζει ο επισκέπτης του καταστήματος σας, είναι η φωτογραφία. Μεγάλες, καθαρές, επαγγελματικές φωτογραφίες. Εάν μπορείτε δανειστείτε μια καλή φωτογραφική μηχανή από κάποιον φίλο σας ή ακόμα καλύτερα βρείτε κάποιον φωτογράφο, έτσι ώστε οι φωτογραφίες να έχουν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Μερικά πολύ καλά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας διατίθενται Online. Μερικά από αυτά:

 

Μπορείτε να πετύχετε καλή φωτογραφία από κινητό, αρκεί να χει αρκετά megapixel (πάνω από 5) αρκετά δυνατό φωτισμό και χρήση φίλτρων/effects για να καλυφθούν οι ατέλειες και τα pixel. Τα κινητά δεν μπορούν να τραβήξουν καλή εικόνα σε χαμηλό φωτισμό, ακόμα και με χρήση flash. Τραβήξτε την εικόνα όσο σε μεγαλύτερη ανάλυση γίνεται, έπειτα χρησιμοποιήστε ένα από τα παραπάνω προγράμματα για μείωση των διαστάσεων και βελτίωση της ποιότητας της εικόνας. Για παράδειγμα εάν η αρχική φωτογραφία από κινητό η φωτογραφική μηχανή έχει ανάλυση 8 megapixel (περίπου 6 MB), χρησιμοποιείστε το pixlr editor (image->Image size) για να μειώσετε τις διαστάσεις τουλάχιστον 2048px η μεγάλη πλευρά, έτσι μικρύνει η φωτογραφία αλλά αυξάνει την ποιότητα της. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αποκοπή (crop) για να αφαιρέσετε το background από της άκρες της φωτογραφίας μειώνοντας το μέγεθος της. Καλό θα είναι όλες οι φωτογραφίες να έχουν τις ίδιες αναλογίες, (πλάτος /ύψος) έτσι ώστε η σελίδα προβολής προϊόντων να είναι συμμετρική και τα προϊόντα κεντραρισμένα στην μέση της φωτογραφίας. Μια φωτογραφία για web δεν χρειάζεται να ξεπερνάει τα 2ΜΒ, το yuv αναλαμβάνει την αυτόματη αλλαγή διαστάσεων, αναλόγως που χρησιμοποιείτε, κρατώντας ίδιες αναλογίες. Έναν πολύ καλό οδηγό φωτογραφίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Επεξεργασία Εικαστικού Θέματος

Τα πιο επιτυχημένα eshop στον πλανήτη έχουν λυτή εμφάνιση, εστιάζοντας το προϊόν, χωρίς περιττά banner και γραφικά. Δεν πρέπει να συγχέεται η εταιρική παρουσίαση ή η διαφήμιση ενός brand με ένα eshop. O χρήστης είναι είδη στην σελίδα του προϊόντος και είναι έτοιμος να το αγοράσει, την απόφαση εάν το αγοράσει η όχι το επηρεάζει η τιμή, η περιγραφή του προϊόντος, η φωτογραφία και η σκέψη ότι κάπου αλλού μπορεί να βρει φθηνότερο/καλύτερο. Minimal εμφάνιση, εύκολη πλοήγηση και link που να μην παραπλανούν τον χρήστη είναι τα συστατικά ενός καλού eshop. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σελίδα προϊόντος της amazon.

Οι μακέτες του yuv είναι σχεδιασμένες για να ξεκινήσεις μόνος σου, απλά, και λυτά την κατασκευή ενός επιτυχημένου eshop. Μπορείτε να αλλάξετε χρώματα και εικόνες του εικαστικού θέματος που χρησιμοποιείτε μέσω από φιλικό σε χρήση περιβάλλων, αλλά εάν είστε γνώστης HTML μπορείτε να επεξεργαστείτε το εικαστικό σας θέμα μέσω online html editor χωρίς σχεδιαστικούς περιορισμούς. Ωστόσο εάν το κατάστημα σας έχει επιτυχία τότε μπορείτε να προσλάβετε επαγγελματία web designer για σχεδιασμό του καταστήματος σας εξολοκλήρου από την αρχή, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην επιτυχία και μοναδικότητα του shop σας.


yuv